tiistai 25. elokuuta 2015

Synnyn pieneen häkkiin...

...elän pienessä häkissä.
Kanilla on tylsää olla häkissä eikä se pari tuntia vapaana olo välttämättä riitä.
Kani on aktiivinen eläin joka tarvitsee paljon liikuntaa. Monesti näkee kuinka "lemmikkikaneja" pidetään 100-120cm häkeissä ja ne pääsevät häkistä tulos ehkä muutaman kerran viikossa (HUOM. tämä ei todellakaan pidä kaikkiin paikkansa mutta tiedän myös ihmisiä jotka tekevät näin).
Jotkut lemmikkikanit syntyvät pieneen häkkiin ja elävät siellä pienessä ahtaassa tylsässä häkissä koko ikänsä.

Lilja pienempänä tehdashäkissään

MIKSI?
No, tähän on helppo ehkä monenkin vastata. Kani on otettu hetken mielijohteesta ja kiinnostus kaniin on kokonaan hävinnyt. Kani "unohdetaan" häkkiin. Se saa huomiota ehkä 2-3 krt päivässä ja silloinkin vain kun saa ruokaa.

NO MIKSI OTTAA KANI JOS EI JAKSA HOITAA SITÄ?
Tähänkin monen kaninomistajan/lemmikinomistajan on helppo vastata. Ihmisille tulee hetken mielijohteita aina välillä jolloin on pakko saada tyydytystä siihen. Kuitenkin suurin osa ihmisitä eivät tajua eläimen parasta vaan tekevät virheitä. Kaikki tekevät elämässään virheitä ja niille on annettava anteeksi.

KANIT ELÄVÄT VAIN PARI VUOTTA!
Tämänkin moni varmasti tietää. Ne kenellä on ollut kani lemmikkinä ja kani on elänyt vain pari vuotta voi kaninlyhyt ikä voi johtua siitä että kani ei ole saanut tarpeeksi aktiviteettejä, huomiota tai sillä oli stressiä.

Videoita jotka "liittyvät" aiheeseen:
Klikkaa tästä.
Klikkaa tästä.

Tää oli nyt vähä erilainen postaus. Mulla on ideat oikeastaan ihan lopussa mut nyt vihdoin keksin aiheen ja siitä saan kiittää tätä bloggaajaa! (oikeastaan hänen videotaan)

Nähdään seuraavassa postauksessa! (jos siis keksin jtn :P )

HUOM:
Postauksen tarkoitus ei ole loukata ketään, mutta jos kuitenkin tunnet kipua rinnassa luettuasi tämän kannattaa parantaa asioita...c:

-Roo & Lilja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti